6 decembrie. Instrucțiuni de folosire

Trăim într-o lume ciudată, aceia dintre noi care au sperat că comunismul a fost învins în 1989 trăiesc zile triste, zile lipsite de speranță. Jandarmi împărțind amenzi prin biserică, papă comunist, președintele american ales în urma unei campanii în care ideile marxiste au fost cele care au galvanizat tineretul, toate acestea ar fi fost dincolo de imaginația multora dintre noi în decembrie 1989. Duminică sunt alegeri, sper ca acest text să fie util acelora dintre noi care cred că prin vot pot împiedica revenirea comuniștilor la putere.

Cred că ambele partide mari, atât PNL cât și PSD au ideologii legitime. Indicii care măsoară libertatea fiscală plasează România pe locul 38 (Heritage) sau pe locul 28 (Fraser), suntem printre țările moderat libere din lume. În 2020 România este în vecinătatea Kazahstanului ca libertate economică deși în 2013 eram în vecinătatea SUA pe un loc onorabil loc 17 între cele mai libere națiuni ale lumii. Țări libere sunt Lituania, Cehia etc, noi românii suntem doar moderat liberi. De aici și sărăcia și exodul de populație.

Orice index al libertății economice – fie că este publicat de fundația Heritage, de Institutul Fraser etc – ne arată același lucru: deși taxele aplicate capitalului sunt foarte mici, România suferă din cauza birocrației excesive, suferă din cauza încetinelii și a birocrației cu care sunt eliberate autorizațiile de construcție (da, se menționează chiar asta), din cauza lipsei predictibilității actului de guvernare etc. Cu alte cuvinte deși avem taxe mici pe capital nu suntem liberi pentru că avem o birocrație stufoasă. Cam stupid, suntem o țară cu taxe mici dar suntem lipsiți de libertate economică. Este legitim ca PNL să existe și să guverneze, PNL are îngrozitor de mult de făcut, de reformat, are de micșorat și simplificat aparatul birocratic, de simplificat legislația etc. PNL conduce România de mai bine de un an iar la mai bine de un an de când PNL a luat puterea România are mai mulți birocrați, libertatea este prigonită și suprimată la nivele care l-ar face invidios până și pe dl. Ceaușescu – ultimul dictator comunist al României.

Racolarea în PNL a domnului Berbeceanu, punerea PNL la remorca unui personaj precum dr. Arafat, individ care și-a construit cariera în jurul inovației de a face din medici angajați ai Ministerului de Interne pentru a ridica nivelul de salarizare al personalului din medicina de urgență la nivelul atins de polițiști, aducerea în lumina reflectoarelor a unor personaje modeste intelectual – mă gândesc la Ministrul de Interne Vela, sau la ministrul educației Anisie – nu face decât să îndepărteze nu doar orice liberal ci și orice om civilizat de PNL fie la nivel național fie la nivel local.

Mai mult decât orice, în acest ultim an, PNL a arătat cu prisosință că este un partid liberticid, că disprețuiește libertatea, asocierea cu partide marxiste precum USD+ face ca PNL să nu fie posibil de votat de orice persoană care consideră că libertatea este valoarea supremă. Cred că bine pentru noi toți ar fi ca PNL să ajungă în opoziție pentru a redescoperi virtuțile libertății, patru ani de opoziție le-ar da liderilor partidului ocazia de a avea experiențe livrești care să includă Bastiat, von Böhm-Bawerk, von Mises, von Hayek, Rothbard și H.H. Hoppe, cărți care dacă ar fi citite și înțelese departe de cabinetele puterii nu ar face decât foarte mult bine unui partid ce ar trebui să-și redescopere vocația de apăra libertatea.

Ziua libertății fiscale este 4 iulie în România. Cu alte cuvinte un angajat român muncește între 1 ianuarie și 4 iulie doar pentru a-și plăti taxele. Din 4 iulie și până în 31 decembrie angajatul român începe să muncească pentru sine. Acesta este motivul pentru care oamenii pleacă din România. Scăderea taxelor pe muncă – căci așa cum am arătat taxele pe capital sunt deja mici în România – este motivul legitim pentru care PSD trebuie să vină din nou la guvernare. Este imoral, ilegitim, inechitabil și sinucigaș (căci pierdem populație) să păstrăm un astfel de nivel al taxelor pe muncă. PSD trebuie să vină să guverneze pentru a scădea efectiv taxele pe muncă și nu doar să facă transparent nivelul taxării muncii, după cum bine a făcut atrăgându-și ura celorlalte partide – în special a USR – în epoca Dragnea. Nu este acceptabil ca bugetul României să stea pe umerii omului sărac, al celui deja obidit și oropsit. Și PSD are motive legitime pentru a guverna, nu doar PNL.

Din păcate pentru noi toți însă, în ultimul an de când este în opoziție, PSD nu s-a opus în mod credibil politicilor liberticide luate de PNL, mai mult a inclus pe actualele liste electorale personaje precum dr. Streinu și dr. Rafila, indivizi ce au avut un rol important în luarea deciziilor liberticide din acest din urmă an. Cred că asemeni PNL și PSD ar trebui să rămână în opoziție pentru a-l redescoperi pe românul simplu, pe omul care muncește zi de zi pentru a pune o pâine pe masă, pe omul pe care ar trebui să-l reprezinte lăsând conclavele în care se proiectează importul de imigranții, coaliții curcubee etc în seama celor de la USR+.

Nu voi analiza aici cloaca marxist post modernă a USR+ căci nu văd nimic legitim în USR+, usereii doresc doar să ne ia libertatea, să ne distrugă familiile, copiii, credința și țara. Nu văd vreun motiv legitim pentru care USR ar veni la guvernare. Alianța dintre marxiștii de la USR și PNL este deprimantă, parcă Lenin spunea că lăcomia îi va face pe capitaliști să producă frânghia cu care vor fi spânzurați de bolșevici. PNL nu face decât să-i dea dreptate lui Lenin, nu comentez aici asta. USR+ reprezintă tot ce este rău în societatea românească, este un comando bolșevic alcătuit din personaje ce urăsc cultura europeană, libertatea, din oameni fără onoare ce pretind a fi de dreapta doar pentru a promova politici marxiste, din ideologi a căror coerență este necruțătoare și sistematică. Deși avem experiența istorică necesară, deși am trecut deja prin asta, refuzăm să vedem ceea ce este de văzut, credem că dacă vom fi tovarăși de drum căldicei vom fi cruțați, credem că copiii noștri vor fi lăsați să trăiască. Suntem pe cale să ne înșelăm amarnic, USR+ dispune de resursele ideologice și de mizerie morală necesare pentru a absorbi prin mimetism întâi PNL și apoi PSD pentru ca pe urmă să poată distruge ce-a mai rămas de distrus din societatea românească.

Mai sunt în competiție două partide mici, partide formate în jurul unor lideri, este vorba de domnii Ponta și Băsescu. Ambele partide au politici oportuniste și contradictorii menite să culeagă electoratul nemulțumit al partidelor mari. Sunt nenumărate exemple în acest sens, tocmai de aceea cred că ar trebui să fim prudenți dacă ne gândim că votând PMP sau Pro România penalizăm distrugerea libertății în România. Atât dl. Ponta dar mai ales dl. Băsescu au avut luări de poziție în care au criticat guvernul PNL având uneori viziuni și mai totalitare decât cele cu care ne-a obișnuit PNL.

Dată fiind scăderea procentuală a populației maghiare prin emigrare partidul maghiar – UDMR – se află la limita irelevanței, mai precis undeva la limita pragului electoral. UDMR este un partid care a știut să manipuleze marxismul post modern în favoarea minorității pe care o reprezintă, instituții liberticide precum CNCD purtând marca colaborării PSD – UDMR. Dincolo de asta însă, patrioții români ai secolului XXI se numesc Csaba Sogor și Iuliu Winkler, aceștia sunt singurii europarlamentari români care au votat pentru respectarea constituției, anume împotriva importului de populație prin cote obligatorii impuse la nivelul UE. De asemenea UDMR sprijină politica premierului Viktor Orbán de păstrare a identității naționale a națiunilor în cadrul UE, Ungaria și Polonia fiind singurele piedici în calea transformării UE într-un stat supranațional. Acestea sunt motive legitime pentru care naționaliștii români pot vota UDMR păstrându-și conștiința curată. Sigur, moartea recentă a lui Mihailă Cofar ne arată că avem o istorie adesea dificilă de depășit dar indiferent dacă numim Ditrău sau Ditró locul în care trăim politicile de import accelerat a unor imigranți noneuropeni ne vor arăta curând că avem mai multe motive solidaritate decât de discordie.

În prezent România importă populația unui orășel de provincie anual, guvernul PSD Dăncilă ca și guvernul PNL Orban au emis în cursul anilor 2019 și 2020 30.000 de permise de muncă anual iar nimeni nu este suficient de naiv să creadă că muncitorii străini vor pleca vreodată înapoi în țările de proveniență, istoria recentă a minorității turce din Germania Federală sau a celei vietnameze din Germania comunistă fiind suficient de elocvente în acest sens. După cum s-a întâmplat deja în vestul Europei situația va exploda curând în România, după cum europenii tind să-și piardă capetele în catedrale și orașe la fel se va întâmpla și în România. Chiar dacă importul de populație asiatică și africană nu este un subiect electoral pentru alegerile din 2020 asta nu înseamnă că cei mai săraci dintre români nu au început deja să-și piardă deja slujbele în favoarea imigranților. Din păcate cei mai năpăstuiți dintre noi nu sunt încă reprezentați politic iar actualului PSD îi va fi dificil să o facă căci a pune corect pe tapet problema imigrației înseamnă automat excluderea din lumea frecventabilă a politicii europene. Partide politice noi precum AUR nu au de pierdut vreun pedigree european și prin urmare pot aborda în interesul populației locale problema promovării homosexualității în sistemul școlar, a imigrației non europene etc. Deși în prezent AUR este virulent contestată nu pot să nu observ că alianța s-a poziționat mereu corect fie dacă a fost vorba de referendumul pentru familia tradițională fie în chestiunea măsurilor de restrângere a libertății luate de guvernul PNL. Este meritul AUR faptul că a organizat sau participat la fiecare manifestație împotriva măsurilor liberticide luate de guvernul domnului Orban, este meritul AUR că s-a organizat, că a construit devenind o alternativă credibilă în partea dreaptă a spectrului politic. A acuza un partid unionist că este în solda Rusiei este nu doar ridicol ci și contraproductiv pentru ideile în care ar trebui să creadă aceia dintre noi care cred că acțiunea politică poate să împiedice sau să încetinească căderea în despotism și distrugerea societăților europene.

Deși nu cred că mersul la vot ne va putea face mai liberi îi respect pe cei care în ciuda experienței istorice și a logicii cred încă în asta. Oricât de sceptic aș fi le doresc succes pe 6 decembrie, în ce mă privește cred că voi alege să-mi petrec timpul cu familia încercând să nu mă gândesc la ce va fi să urmeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.